Hvad betyder PRIDE flaget ?

Hvad betyder PRIDE flaget ?

Landets største PRIDE , Copenhagen PRIDE er netop overstået. Det blev en overdådig fest for mangfoldighed og LGBT miljøet. Men kender du baggrunden for et af de vigtigste symboler på PRIDE ?

Det kan være rart at vide, hvad de symboler vi omgiver os med rent faktisk betyder. Der er en masse under flag, der illustrerer forskellige grupperinger indenfor LGBT miljøet – men hvad med det største af dem alle ? Regnbueflaget ?

Det første moderne gay PRIDE flag blev designet af Gilbert Baker i 1978. Baker var en kunstner med base i San Francisco og altså fader til det flag vi kender idag.

Regnbueflaget blev skabt i 1978 og farverne har hver deres betydning.

Regnbueflaget er ikke bare en regnbue – hver stribe er der med overlæg og repræsenterer noget hver især.

  • Rød repræsenterer liv
  • Orange repræsenterer helbredelse
  • gul repræsenterer sollys
  • grøn repræsenterer naturen
  • blå repræsenterer sindsro
  • Lilla repræsenterer åndelighed

Derudover indeholdt flaget oprindeligt to farver mere. Lyserød der stod for seksualitet og turkis der stod for magi. Begge disse farver er senere blevet fjernet fra flaget.

Så nu ved du hvad flaget du har hyldet sidste weekend betyder – og forhåbentligt giver det næste års PRIDE endnu mere dybde for dig. Men hvis du har det som os – så har PRIDE flaget også en masse personlige betydninger for dig. Så afslutningsvist vil vi gerne spørge – hvad betyder regnbueflaget for dig personligt ? Skriv gerne dit svar i kommentar feltet herunder.

GEAR DER UNDERSTREGER DIN PRIDE:

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *