FACT ELLER MYTE: Man får stomi af analsex !

er analsex så farligt som socialdemokratiet påstår

FACT ELLER MYTE: Man får stomi af analsex !

Dette indlæg skal ikke handle om, hvorvidt prostitution skal ulovligøres eller legaliseres. Alligevel er det der vi starter. 

I forbindelse med, at regeringen meddeler, at man vælger at lukke en arbejdsgruppe nedsat af den tidligere VLAK regering, der havde til formål, at undersøge, hvordan prostitueredes vilkår kan blive bedre – smelder den store nyhed ud i æteren. 

Det er Socialdemokratiets socialordfører Camilla Fabricius, der kommenterer udmeldingen til Altinget. Hun siger: “Når du bliver penetreret analt så ofte – og det er der åbenbart mange mænd, der gerne vil – får du ødelagt dine tarmveje”.

Det uddyber hun så yderligere i Deadline med følgende udtalelse : “Jeg kender flere, som eksempelvis har fået stomi af så utroligt mange penetreringer”.

Hvorfor er de udtalelser så interessante ? Nåja fordi, at hvis analsex er så invaliderende som Fabricius påstår så er det jo ikke kun de prostituerede, der skal passe på men også mænd der har sex med mænd. 

Hvis du er ung og endnu ikke har haft sex med en mand (men gerne vil det) og hører Socialdemokratiets  social ordfører sige, at hun kender mange, der har fået stomi af analsex så er det da fuldt forståeligt, hvis du føler dig lidt skræmt. 

Derfor er det relevant at stille spørgsmålet – får man stomi af analsex, fact eller myte ? 

DR programmet Detektor, der undersøger om det politikkerne siger er faktuelt har haft fat i udtalelserne fra Camilla Fabricius, og har selvom man har spurgt forskere samt organisationer og foreninger der arbejder med prostituerede om de kan genkende de her skader og ingen af dem genkender billedet. 

Med videnskabelige briller så kan vi henvise til to studier, der specifikt har undersøgt og analsex giver varige skader. Det ene Effect of anoreceptiveintercourse on anorectalfunction er fra 1993, hvor man undersøgte en gruppe homoseksuelle mænd, der angav at have dyrket modtagene analsex imod en gruppe heteroseksuelle mænd der angav ikke at have erfaring med analsex. Det man fandt ud af var at analmuskulaturen hos de homoseksuelle mænd ikke var lige så stramt spændt som hos de heteroseksuelle og en mindre grad af inkontinens hos de homoseksuelle som følge af større følelse af akuthed når de skulle af med afføring.

Den anden undersøgelse fra 1997 Anal sphincter structure and function in homosexual males engaging in anoreceptive intercourse gentog resultatet med mindre spændthed i analmuskulaturen i hviletilstand – men fandt ingen sammenhæng med inkontinens.

Hvis gentagen analsex som udgangspunkt ender i analsex så skulle mindst 50% af danske bøsser og biseksuelle mænd også gå rundt med stomipose. Gør de det ? Nej det gør de ikke ! Så på trods af Socialdemokratiets udmelding om, at gentagen analsex betyder at man kommer til at gå med stomi, så er der intet der tyder på at det er tilfældet. Det betyder så tilgengæld ikke, at du ikke skal tænke dig om når du har analsex. Herunder er nogle gode råd vi har samlet.

Der er nogle enkelte ting du skal være opmærksom på, men hvis du udfører analsex rigtigt og med omtanke så er det helt ufarligt. 

  1. Husk at rengøre det sidste stykke af endetarmen. Se vores artikel sådan forbereder du dig på analsex. 
  2. Husk at bruge godt med glidecreme. Endetarmen er tør og for at undgå friktion og dermed rifter og skader på tarmen bør du benytte tilstrækkeligt med glidecreme. En god silikone glidecreme er at foretrække, medmindre du skal have silikone legetøj derop. Pjur Original er et af de bedste bud. 
  3. Endetarmen er en muskel og den skal slappe af før du kan få noget derop. Husk derfor masser af opvarmning, forspil og forberedelse. 
  4. Husk kondomet, hvis ikke du kender din partner. 

Derudover skal du være opmærksom på, at det godt kan bløde en smule de første gange du har analsex, fordi der kommer små rifter. Men efterhånden som du vender både dig selv og din røv til oplevelsen bør blødningen aftage. Gør den ikke det vil det være en god ide at kontakte din læge for, at få undersøgt om der kan være et underliggende problem. Blødning kan også være et udtryk for at du simpelthen bare har haft hård sex. 

Share this post

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *